”Så funkar sex” - för personer med intellektuell funktionsnedsättning

Publicerad 2015-11-25 | Uppdaterad 2015-11-25

Kommentera | 0 kommentarer

Organisationen Forum Skill har kommit med metodmaterialet ”Så funkar sex”, som vänder sig till personer med intellektuella funktionsnedsättningar eller andra kognitiva svårigheter. Det tar upp sex, kärlek och relationer.

Materialet är tydligt och konkret och består av fyra delar: En bok, en dvd-skiva med en film, en handledning med frågor och övningar och en ask med 30 olika bildkort. Det finns också en hemsida: safunkarsex.se. På hemsidan kan den som behöver lyssna på texterna i stället för att läsa dem, och mycket av informationen finns också på teckenspråk. En väldig förtjänst med materialet är bilderna på olika sorters kroppar, som givetvis kan användas i alla undervisningsgrupper.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från November 2015

Världsaidsdagen 1 dec: tips för att undervisa om hiv

Inför Världsaidsdagen har vi sammanställt tips till undervisningen i två olika dokument. Ett är tips på filmer, hemsidor och mycket annat!

Läs mer
 
 

Stor kampanj om hiv

Det var många år sedan som Folkhälsomyndigheten gjorde någon kampanj kring hiv. Nu är det dags igen. Syfte: minska diskrimineringen av hiv-positiva genom att öka kunskapen om vad hiv faktiskt innebär idag.

 

Hiv på en halvtimme - lektion

Vi har kallat den här lektionen för ”Hiv på en halvtimme”, eftersom det är en föreläsning som ger grundläggande kunskap om hiv, som RFSU:s informatörer ger i samband med Världsaidsdagen.

Hbtq, normer och makt - material

Forum för levande historia har nu ett nytt undervisningsmaterial tillgängligt på sin hemsida. Det handlar om hbtq, normer och makt. Där finns...

Läs mer
 
 

”Så funkar sex” - för personer med intellektuell funktionsnedsättning

Organisationen Forum Skill har kommit med metodmaterialet ”Så funkar sex”, som vänder sig till personer med intellektuella funktionsnedsättningar...

 

Femton år, kär och på HVB-hem

Nu har det äntligen kommit ett material för att prata om sexualitet med unga på HVB-hem och i institutionsvård. Det är utgivet av SiS, Statens...

Hitta rätt