UPOS - upplysning på olika språk

Publicerad 2017-03-21 | Uppdaterad 2017-11-06

Kommentera | 3 kommentarer

UPOS (upplysning på olika språk) är RFSU:s satsning på att nå ut med sexualupplysning till personer som inte har svenska som modersmål. Vi har gjort sju filmer med följande teman:

  • Preventivmedel
  • Könssjukdomar
  • Abort
  • Mens
  • Slidkransen
  • Graviditet
  • Lust och njutning

Filmerna finns med tal på åtta språk (och svenska undertexter). Man behöver alltså inte kunna läsa för att ta till sig informationen. Klicka på språken för att komma till filmerna:

Vi tycker att alla har rätt till kunskap om dessa frågor. Vårt mål är att filmerna ska användas av personal inom vård och omsorg, av sfi-lärare och personal på boenden samt andra yrkesverksamma som kommer i kontakt med personer som inte har svenska som modersmål. Men också att så många som möjligt ska hitta filmerna på youtube. Visa filmerna eller tipsa om dem för alla som kan vara intresserade eller vara i behov av kunskap.

Samtliga filmer går att hitta här: www.rfsu.se/uposfilmer

Snabblänken till den här sidan är: www.rfsu.se/upos

Kommentarer

Visar alla 3.  Per sida 

Tigrinia?
Hej Malin,
först vill jag be om ursäkt för att vi svarar på din fråga först nu. Filmerna på tigrinja kommer i mars 2018. Håll utkik på vår nya hemsida som kommer nästa år.
Allt gott, Emma H, kommunikatör på RFSU

Sagt av: Emma 2017-11-20 13:51:18

Tigrinia?
Hej! Så bra med filmer! Tack! Men:
När kommer filmerna också på Tigrinia?
Hälsningar Malin, lärare i sva för nyanlända

Sagt av: Malin 2017-10-22 10:29:47

Stort tack för filmer i rättan tid
Jag blev glatt överraskad när jag öppnade tidningen Jordemodern och läste informationen om alla dessa filmer på de för tillfället mest vanliga språken bland immigranter i Sverige. Fantastiskt! och t.o.m. på dari, ett språk som talas i Afghanistan.

Jag är nybliven pensionär, har en grupp i "Hälsa" bestående av asylsökande,dari-talande kvinnor. Hälsa innebär även sexuell hälsa, ett stort och vitt begrepp.
Här blir filmerna en ypperligt hjälp i arbetet.

Naturligtvis blir det inga större djupdykningar och av vad jag och min kollega, en distriktssköterska, hitintills förstått så handlar det för många mer om möjligheten av att få träffas, sitta ner och prata om hur man mår och ställa frågor till oss. av vilka många berör sexualiteten.

Sagt av: Mari-Ann Moberg 2017-10-20 12:21:30

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Ladda ner broschyrerna nedan
 

Broschyrer till filmerna

Hitta rätt