Hela livet – 50 år med sex- och samlevnadsundervisning

Publicerad 2005-01-04 | Uppdaterad 2010-01-05

Hela livet är en jubileumsbok som Myndigheten för skolutveckling gav ut i samband med att sex- och samlevnadsundervisningen i Sverige fyllde 50 år.

Kommentera | 0 kommentarer

Här finns mycket att läsa, till exempel historik, om lärarhandledningarna för sex och samlevnad genom tiderna, intervjuer med pedagogikforskaren Tina Kindeberg, lärare och ungdomar, om lärarutbildningarna, och om homo, bi, trans i skolan.

Här är några artikelrubriker: ”Det ska fan vara sex- och samlevnadslärare”, ”Att tala om sexualitet och samlevnad i förskolan”, ”Heterofestival i skolan!”, ”Med moralen som styrmedel”, ”Pedagogik och retorik bör gifta sig med varandra” och ”På jakt efter kvalitet”.

Skribenter är bland annat Erik Centerwall, frilansande utbildare som bland annat har skrivit Skolverkets referensmaterial i sex och samlevnad, Agneta Nilsson från Myndigheten för skolutveckling och Hans Olsson, lärare som arbetar med skolfrågor på RFSU och författare till bland annat Sexatlas – vägvisare för att planera och genomföra sex- och samlevnadsundervisning.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt