Till sidans huvudinnehåll
Bord fyllt med RFSU-broschyrer och kondomer.
Ett av RFSU Jönköpings välfyllda bokbord.

RFSU Jönköping får nytt liv

RFSU Jönköping fick nytt liv när en ny styrelse med Enya Lindholm i spetsen tillträdde i början av året. De planerade in medlemskvällar, föreläsningar och författarsamtal. Så kom tyvärr corona och satte käppar i hjulet för det mesta. Men under sommaren har aktiviteterna ändå börjat sjuda.

– Under Jönköping Pride kunde vi anordna en picknick utomhus. Då fick vi äntligen möjlighet att träffa redan existerande medlemmar och värva nya. Vi värvade även ytterligare två personer till vår styrelse! berättar Enya.

Enya Lindholm är ordförande i RFSU Jönköping.

Eftersom picknicken var en succé, med minst 20 nya medlemmar, bestämde man sig att även delta vid Eksjö kärleksvecka. Även denna var coronaanpassad så istället för en parad och en mässa fick varje utställare en dag var. RFSU Jönköping deltog med kondomer, broschyrer och praktikor om säkert sex och om klitoris. Konceptet upprepades sedan under Hälsohögskolans inspark som även denna skedde i fysisk form.

Men RFSU Jönköping har även anordnat events online. Deras facebooksida har fått ett lyft i och med att en av medlemmarna, med kunskap och erfarenhet av sociala medier, tagit ansvar för denna. Dessutom anordnades ett digitalt författarsamtal nyligen. Enya var värd för samtalet:
– Det var Eva Sammer som berättade om sin bok Ja till njutning – sex och självkänsla efter 50. Hon pratade om hur man kan behålla sexlusten samt vårda den sexuella hälsan under och efter klimakteriet, vilket var jätteintressant. Det var kul att vända sig till en äldre målgrupp eftersom vi annars ofta mest träffar yngre personer, säger Enya.

Vad som händer inom RFSU Jönköping i höst är ännu inte klart. Men planer smids för att kanske göra något tillsammans med Queernördarna i Jönköping. Håll utkik på RFSU Jönköpings facebooksida så får du veta mer!