Till sidans huvudinnehåll

RFSU:s grundutbildning ledde till dramatik

Vår grundutbildning, som i nuläget hålls digitalt, väcker medlemsengagemang. Den 17 juli är det dags igen. Kom och var med!

Under corona har RFSU faktiskt vuxit över förväntan, trots att vi inte kunnat ses fysiskt. Kanske är det satsningen på olika onlineaktiviteter som lockat nya medlemmar till organisationen. I april hölls vår grundutbildning för medlemmar digitalt och folk från hela landet slöt upp. En av dem är Cassandra Rivell som satt och slösurfade på nätet en sen kväll, kom över RFSU:s sajt och upptäckte att det gick att bli medlem. En vecka senare satt hon bänkad för att delta i medlemsutbildningen.
– Som helt ny medlem var det väldigt användbart att få lära sig mer om vad jag kan göra för att engagera mig ytterligare.

En annan deltagare var dramapedagogen Patrik från RFSU Göteborg, även han en ganska nybliven medlem. Han tyckte att det roligaste var att få möta andra och dela idéer om vad man kan göra inom organisationen.
– Jag hade sedan tidigare en idé om att jobba med sexualpolitiska frågor genom konstnärliga uttryck. Jag tror att vi är mättade på information, men att det finns utrymme för konst.

Sagt och gjort. Patrik och Niki Chalusi, ordförande för RFSU Göteborg, slog sina kloka huvuden ihop och började undersöka hur man skulle kunna jobba med teater inom lokalföreningen. Och i maj bjöd de in till ett teatermingel över zoom där deltagarna fick mötas kring teaterlekar och övningar. “Var med och avdramatisera sex, relationer och känslor genom att dramatisera dem” stod det som rubrik i inbjudan.
– Det gick över förväntan så här första gången! Vi blev inte så många, men ett glatt gäng som samskapade och avdramatiserade runt sex. Det var jättekul med teatermingel och dramaövningarna online fungerade fint. Nu hoppas vi dock på att kunna ses fysiskt på en utomhusscen nästa gång för att komma ännu mer i stämning.

Den 17 juli klockan 10-15.30 är det dags för den digitala grundutbildningen igen. Den är såklart öppen för alla medlemmar, även om du som är ny är extra välkommen för en större inblick i hur du kan engagera dig i RFSU. Är du intresserad av att delta? Anmäl dig via det här formuläret.

Vill du testa på teaterövningar med RFSU Göteborg? I nuläget är det inte klart när nästa tillfälle blir, men håll utkik efter ett event i facebookgruppen RFSU Medlemmar!