Till sidans huvudinnehåll

"Det är genom styrelsen jag kan göra mest skillnad"

Nu är det snart dags att välja vilka som ska leda RFSU:s lokalföreningar under 2023. Är du nyfiken på vad ett styrelseuppdrag skulle kunna innebära? Här berättar några RFSU:are om sitt engagemang.

RFSU har 17 lokalföreningar runt om i landet. Varje förening har en styrelse som tillsammans bestämmer vad föreningen ska ägna sig åt. 

Vi behöver dig med! Ansök om att bli lokalt förtroendvald här

Möt några av våra förtroendevalda hjältar 

Jenny Lundgren

Person med långt lockigt hår och en tröja som det står Dare to Care på ler och tittar in i kameran. Solen skiner på henne.

Jenny Lundgren sitter som ledamot i RFSU Göteborgs styrelse. Hon har varit en del av styrelsen på olika poster sedan flera år tillbaka och ser flera fördelar med uppdraget.
– Man är med och påverkar hur vi ska engagera oss, lär sig mycket och sprider kunskap som ringar på vattnet. Det är också väldigt roligt! Vi får göra resor till andra delar av Sverige, träffa andra lokalt förtroendevalda, delta vid kongressen och lära oss hur föreningslivet fungerar.

Lila Johansson

Person med lila hår i en knut på huvudet och lila kläder tittar in i kameran och ler lite grann.

När Lila Johansson bytte hemort bytte hon också lokalförening och styrelseengagemang: Från RFSU Stockholm till RFSU Malmö. 
– RFSU förändrade mitt liv genom att det blev en plats där mitt liv och mina intressen blev synliga och talbara. Därför kändes det självklart för mig att engagera mig i styrelsen.

Magnus Gärdebring

Person utan hår, med skägg, iklädd grå tröja ler och tittar in i kameran. Han står med händerna bakom ryggen.

Trots att Magnus Gärdebring har många strängar på sin lyra, bland annat som kommunstyrelsens ordförande i Karlshamn, hittar han tid för engagemang även i RFSU.
– Det roligaste är att dela och utveckla engagemanget för sexualpolitik och normkritik med övriga i RFSU Blekinges styrelse. När man sedan ser det stora behovet i samhället av vårt arbete så sporrar det till att engagera sig ännu mer.

Anna Scharff

Person med blont hår och vit kofta med RFSU-logga på tittar in i kameran och ler. Hon har händerna i fickorna.

Anna Scharff sitter med i RFSU Östergötlands styrelse för att hon känner att det är ett sätt att påverka omvärlden till det bättre.
– Det mesta inom en lokalförening går ju genom styrelsearbetet. Jag känner att det är här jag kan kan göra mest skillnad. Jag brinner för att öka allas kunskap om sex och att få folk att våga gå utanför normboxen.

Edit Mag

Person med mörkt, halvlångt hår och svart tröja med blommor på ler och tittar in i kameran.

Edit var engagerad i RFSU Gotland för flera år sedan, men lade aktivismen på hyllan i samband med att hon fick barn. Men så i år väcktes lusten att vara en del av styrelsen till liv.
– När jag fick reda på att min lokalförening skulle läggas ner för att det saknades folk i styrelsen kände jag mig tvungen att kliva in. Det kunde jag ju inte tillåta! Det viktiga arbete som RFSU bedriver måste fortsätta även på Gotland.

7 anledningar till att sitta med i din lokalförenings styrelse:

  1. Du är med och gör sexualpolitisk skillnad.
  2. Du får nya vänner.
  3. Du lär dig nya saker.
  4. Du bidrar med din kunskap.
  5. Du får användbara erfarenheter.
  6. Du får andra att engagera sig på din ort.
  7. Det är viktigt, men roligt och inte svårt.

Vi behöver dig! Ansök om att bli lokalt förtroendevald här!