Till sidans huvudinnehåll
Inger Forslund har glasögon och fina smycken i silver. Hon ler stort.
Inger Forsgren, vice ordförande för RFSU Mälardalen, hoppas på många spännande medlemsaktiviteter framöver.

RFSU Mälardalen är här!

Nu har RFSU Västmanland och RFSU Sörmland slagits ihop och bildat RFSU Mälardalen. Vice ordförande Inger Forsgren vill varmt välkomna alla de medlemmar som ingår i den nya lokalföreningen. Hon hoppas på en mer samlad lokalförening med en tydlig agenda trots ett stort upptagningsområde.
– Vi planerar en medlemsträff i början av nästa år som är öppen för alla som vill. Det blir en workshop där vi tillsammans bestämmer vilka frågor vi vill fokusera på framöver och vilka aktiviteter vi vill genomföra.

RFSU Mälardalen har delvis sin grund i det som tidigare hette RFSU Katrineholm och som grundades redan 1934. När lokalföreningen hotades med nedläggning för ett antal år sedan engagerade Inger sig i styrelsen för att vända skutan. Nu är hon stolt och glad över att verksamheten fortsätter.
– Jag hoppas att vi får ännu fler engagerade medlemmar och att vi kan göra mer. Min dröm är att vi blir jättemånga som engagerar oss i RFSU:s frågor lokalt. Jag längtar efter stora aktioner som syns i hela Mälardalen!

I december är RFSU Mälardalen värd för RFSU:s årliga träff för alla lokalföreningsordföranden. Då vill Inger passa på att dela med sig om det hon kan om RFSU Katrineholms långa historia. Men det är också ett tillfälle att blicka framåt.
– Jag har många idéer som jag vill lyfta med andra förtroendevalda. Jag brinner för rätten att få vara den man är, men frågor som rör hiv ligger mig extra varmt om hjärtat. Det skulle också vara spännande att se hur man kan utveckla Dare to Care-konceptet till att även vända sig till en äldre målgrupp och inte bara unga på festivaler, säger Inger Forsgren.

Är du intresserad av att sitta i RFSU Mälardalens styrelse? Mejla inger.forsgren@rfsu.se. Den nya styrelsen väljs vid årsmötet i början av 2024.