Till sidans huvudinnehåll

Du kan göra skillnad!

Stöd kampen för allas rätt att bestämma över sin kropp och sin sexualitet! Det finns flera sätt att stödja vår kamp, välj det sätt som passar dig bäst.

Alla kronor och allt engagemang räknas

Rättigheter och kunskap är grunden för att kunna göra egna fria val. SRHR ökar individers möjligheter att förverkliga sina rättigheter och är en förutsättning för individers och samhällens möjligheter att utvecklas. Därmed bidrar det till både minskad fattigdom och diskriminering.

Detta är vad RFSU arbetar för, och samlar in pengar till. Alla kronor och allt engagemang räknas. Hoppas ni vill vara med oss.  

Bli medlem Ge en gåva

Våra projekt

Sexualupplysning åt ungdomar

Sexualupplysning hjälper unga människor att bättre förstå sina kroppar. Det kan också förebygga trakasserier, sexuellt våld och diskriminering.

Sexualupplysning åt ungdomar i Ghana

RFSU jobbar med flera sexualupplysnings-organisationer över hela världen, bland annat med Youth Harvest Foundation i Ghana som drivs av lokala aktörer och voluntärer. Organisationen har växt sedan starten 2002 och har nu 20 heltidsanställda som upplyser ungdomar om sex och känslor- tack vare engagemang från er. Och med mer medel kan vi nå ännu fler ungdomar! Läs mer om vårt arbete här.  

 

Allas rätt till sin kroppp och sexualitet

Överallt i världen kränks sexuella rättigheter genom barn- och tvångsäktenskap, sexuellt våld, våldtäkt, diskriminering och våld mot hbtq-personer.

Kambodjas första officiella HBTQ-organisation

RFSU arbetar med organisationer i flera världsdelar för för alla människors rätt att själv bestämma över sin kropp, sin sexualitet och sitt liv. Vi samarbetar bland annat med RoCK- Kambodjas första officiella HBTQ-organisation. Fantastiskt med organisationen är dessutom att den drivs av lesbiska och transpersoner själva till skillnad från många andra liknande organisationer. RoCK hjälper därmed till att lyfta upp ännu marginaliserade HBTQ-personer. Läs mer om organisationen här.

Bli en del av kampen du med! 

Bli medlem Ge en gåva     

Stoppa mödradödligheten - säkra aborträtten! 

Det borde vara en självklarhet: att alla kvinnor har rätt att bestämma över sin egen kropp. Men i många länder är abort olagligt eller svårt och dyrt att få tag på.

Även i länder där abort är lagligt ser vi en backlash gällande kvinnors rättigheter med ett växande abortmotstånd när socialkonservativa och nationalistiska vindar blåser.

Abort är i många länder förbjudet även om kvinnan blivit våldtagen eller om graviditeten utgör en fara för hennes liv. Förbudet av abort leder inte till att färre kvinnor gör abort. Det enda resultatet blir att fler aborter görs osäkert och illegalt. Enligt WHO genomförs drygt 20 miljoner osäkra aborter årligen, vilket motsvarar 48 procent av samtliga aborter.

Hjälp kvinnor i Bolivia att få säkra aborter

För att stoppa detta samarbetar RFSU bland annat med organisationen CORE som är verksam i Bolivia. Organisationen drivs av kvinnor och med syftet att avkriminalisera abort och stärka kvinnors rättigheter. 

Bli medlem Ge en gåva