Till sidans huvudinnehåll

Bli volontär!

Det kommer komma en tid efter pandemin när vi alla kan ses igen och umgås på konserter och festivaler - Då vill vi vara redo! Nu söker RFSU och Svensk Live dig som vill vara med och göra festivalsverige tryggare och säkrare.

Vi söker dig som gillar att träffa nya människor och som vill hänga på spelningar och festivaler med RFSU och snacka sex, samtycke, kommunikation och relationer och bidra till något viktigt för hela samhället!

Att vara Dare to Care volontär innebär främst att träffa festivalbesökare och samtala om just sex, samspel och ge konkreta tips på vad de kan göra för att förhindra sexuella övergrepp.

På grund av Covid-19 är inga spelningar eller festivaler inbokade för 2021, men det finns en möjlighet att det eventuellt blir några event i slutet av sommaren eller i början av hösten och då vill vi vara redo med ett gäng taggade Dare to care-volontärer och vi vill ha med DIG!

Vem kan intresseanmäla sig för 2021?

För att delta måste du vara medlem i RFSU. Om du inte redan är medlem kan du bli det snabbt och enkelt här på hemsidan: Bli medlem i RFSU

Årets utbildningsinsatser för nya volontärer kommer ske i Malmö, Göteborg, Stockholm, Umeå, Uppsala och Örebro. Du som bor i eller nära någon av de här städerna är välkommen att anmäla dig.

Om volontärutbildningen

Utbildningen är en heldag med erfarna RFSU:are där vi diskuterar samtycke, ömsesidighet och övar på att möta festivalbesökare. Utbildningarna kommer att hållas i slutet av sommaren, antingen digitalt eller på plats beroende på vad smittläget och restriktioner tillåter.

Som volontär för Dare to Care får du: 

  • En heldagsutbildning ledd av RFSU:s erfarna utbildare
  • Arvode på 999 kronor per festival
  • Festivalarmband 🎵
  • RFSU-tröja
  • Ett mål mat per dag du jobbar under festivalen

Bli Dare to Care volontär 2021!

Vad roligt att du är intresserad av vara med och göra festivalsverige tryggare och säkrare med Dare to care!

Notera att det här endast är en intresseanmälan till volontärutbildningen - än så länge finns inga datum för spelningar eller festivaler under 2021. Men vi planerar utbildningar för de nya volontärerna under sommaren 2021.

För frågor om anmälan: jesper.setreus(a)rfsu.se

Intresseanmälan volontär Dare to Care 2021

T-shirt-storlek
Att vara medlem i RFSU är ett krav för medverkan. Att bli det är enkelt och billigt - 50 kronor per år för dig som är under 26 eller studerar: rfsu.se/blimedlem
Är du medlem i RFSU?
Har du arbetat med kampanj, på festival eller i andra publika sammanhang tidigare?
Hur väl stämmer följande påståenden överens med dig?
Jag gillar att möta nya människor och samtala om allt möjligt. 1 stämmer inte så bra - 5 stämmer perfekt!
Jag representerar gärna RFSU och Svensk Live offentligt och kan stå för RFSU:s värderingar. 1 stämmer inte så bra - 5 stämmer perfekt!
Jag samtycker till att RFSU och Svensk Live samlar in de personuppgifter jag uppgett i formuläret i syfte att göra ett urval, schemalägga festivalen och skicka information till mig. RFSU och Svensk Live kommer inte att spara några personuppgifter efter att projektet Dare to Care avslutats. Dina uppgifter kan komma att delas med festivalen för ackreditering, i övrigt delas ingen information med andra parter. Personuppgiftsansvarig på RFSU är Jesper Setréus: jesper.setreus@rfsu.se

Tillbaka till Dare to Care