ELISE

Förändring sker som starkast när många människor tar ställning tillsammans. Därför skapade vi ELISE. Vår första kollektion gav människor möjlighet att ta ställning för Body Rights. Nu släpper vi kollektion nummer två.

I en tid när människors rättigheter kring sin egen kropp hotas över världen – reducerad aborträtt, sexuella trakasserier, legalisering av våld i hemmet, våld mot HBTQ-personer – lanserar RFSU modemärket ELISE. Kollektionerna ger människor möjligheten att ta ställning för Body Rights och lyfter fram budskap om alla individers rätt att bestämma över sin kropp, sexualitet och identitet.

Många vill förändra de normer som kränker andra och agera när något sker. Och för att ingen ska kunna hålla någon annan om ryggen behöver alla hålla varandra om ryggen. Vi ser kraften i det. Det är summan av många, som i det stora och lilla visar vad som är ok och inte, som skapar riktig förändring. Många vill säga något, visa något, göra något. Den andra kollektionen är till dem. Den är full av uttryck som tar ställning och hjälper människor att ge kraft åt sina medmänniskor.

Köp kläderna via www.elise1933.com

Fotograf: Johanna Åkerberg Kassel

 

 

 

 

Se hela den andra kollektionen här.

Om ELISE
ELISE är ett modemärke skapat av RFSU för att ge människor möjligheten att ta ställning för Body Rights tillsammans.

Budskapen som kollektionen lyfter fram utgår från RFSU:s definition av Body Rights och handlar om alla människor frihet att vara, välja och njuta som sig själv – utan påtryck eller förtryck från andra.

ELISE första kollektion släpptes den 20 september 2017 (vilket även är Elise namnsdag). Den andra kollektionen släpptes den 15 juni 2018. 

ELISE finns till försäljning via www.elise1933.com.

Alla plagg är unisex och tillverkade av ekologisk och Fair Wear-certifierad bomull.