Till sidans huvudinnehåll
Modell bär t-shirt med texten If you got issues I got tissues

ELISE

Förändring sker när många människor tar ställning tillsammans. Därför skapade vi ELISE. Den tredje kollektionen handlar om män och maskuliniteter.

Är känslor ett tecken på svaghet – eller är de kraftfulla verktyg? Hur känns det när vi öppnar oss för andra? Vad är det vi förlorar när vi inte gör det? 

Med ELISE tredje kollektion vill vi undersöka män och maskuliniteter. Vi utgår från en enkel sanning: det finns inte en manlighet. Det finns många maskuliniteter – samtidigt. Vissa bygger på osäkerhet och våld, andra på empati och sårbarhet. Det är dags att omdefiniera vad maskulinitet innebär. 

Varför? Jo, därför att pojkar gråter. Män har känslor. Och genom att krossa stereotyperna kan vi rädda liv.

A man’s gotta do what a man’s gotta do to redefine masculinity.

Det är här det börjar.

Kille med glasögon och guldkedja runt halsen och en vit t-shirt. På tröjan står texten "I don't care" med överstryken text så att betydelsen blir "I do care".
Uppkavlad t-shirt med texten "It's time to man up and bring the patriarchy down" och en ritad bild på en klocka. Personen som bär tröjan har även ett feministmärke runt halsen.
Skäggig man i svart t-shirt och tatuerade armar. På tröjan finns ett tryck med ett rött kors och texten "Kill stereotypes. Save lives".
Modell som bär t-shirt med texten "Emotions are a power tool".
Modell som bär t-shirt med texten "If you got issues I got tissues".

 

Om ELISE

ELISE är ett modemärke skapat av RFSU för att ge människor möjligheten att ta ställning för Body Rights tillsammans. Budskapen handlar om alla människor frihet att vara, välja och njuta som sig själv – utan påtryck eller förtryck från andra.

ELISE kollektioner släpptes 2017, 2018 och 2019. Alla plagg är unisex och tillverkade av ekologisk och Fair Wear-certifierad bomull.