Till sidans huvudinnehåll
Modell bär t-shirt med texten If you got issues I got tissues

ELISE

Förändring sker när många människor tar ställning tillsammans. Därför skapade vi ELISE. Den tredje kollektionen handlar om män och maskuliniteter.

Är känslor ett tecken på svaghet – eller är de kraftfulla verktyg? Hur känns det när vi öppnar oss för andra? Vad är det vi förlorar när vi inte gör det? 
 

Med ELISE tredje kollektion vill vi undersöka män och maskuliniteter. Vi utgår från en enkel sanning: det finns inte en manlighet. Det finns många maskuliniteter – samtidigt. Vissa bygger på osäkerhet och våld, andra på empati och sårbarhet. Det är dags att omdefiniera vad maskulinitet innebär. 

Varför? Jo, därför att pojkar gråter. Män har känslor. Och genom att krossa stereotyperna kan vi rädda liv.

A man’s gotta do what a man’s gotta do to redefine masculinity.

Det är här det börjar.

Kille med glasögon och guldkedja runt halsen och en vit t-shirt. På tröjan står texten "I don't care" med överstryken text så att betydelsen blir "I do care".
I do care. T-shirten finns att köpa i ELISEs webbshop.
Uppkavlad t-shirt med texten "It's time to man up and bring the patriarchy down" och en ritad bild på en klocka. Personen som bär tröjan har även ett feministmärke runt halsen.
It's time to man up and bring the patriarchy down. Tröjan finns att köpa i ELISE webbshop.
Skäggig man i svart t-shirt och tatuerade armar. På tröjan finns ett tryck med ett rött kors och texten "Kill stereotypes. Save lives".
Kill stereotypes, save lives. T-shirten finns att köpa i Elise webbshop!
Modell som bär t-shirt med texten "Emotions are a power tool".
Emotions are a power tool. Tröjan finns att köpa i ELISE webbshop.
Modell som bär t-shirt med texten "If you got issues I got tissues".
If you got issues I got tissues. T-shirten finns att köpa i ELISE webbshop.

Köp ditt ELISE-plagg på www.elise1933.com

Om ELISE

ELISE är ett modemärke skapat av RFSU för att ge människor möjligheten att ta ställning för Body Rights tillsammans. Budskapen handlar om alla människor frihet att vara, välja och njuta som sig själv – utan påtryck eller förtryck från andra.

ELISE första kollektion släpptes den 20 september 2017. Den andra kollektionen släpptes den 15 juni 2018. Den tredje kollektionen släpps i flera steg under sommaren och hösten 2019.

Alla plagg är unisex och tillverkade av ekologisk och Fair Wear-certifierad bomull.

Köp ditt ELISE-plagg på www.elise1933.com