Till sidans huvudinnehåll

Dela din berättelse i vår valkampanj!

Inför valet 2022 vill vi på RFSU göra en kampanj som bygger på RFSU:s viktigaste beståndsdel: du och alla andra medlemmar. Nu behöver vi din hjälp att spela in en kort videosekvens som vi använder för att sprida ordet om vår gemensamma valkampanj.

Berätta din take på rätten att bestämma över sin kropp och sexualitet

Du väljer själv vad du pratar om. Du kan prata om varför till exempel aborträtten, regnbågsflaggan eller hbtqi-rättigheter är viktig för dig. Du kan dela med dig av personliga erfarenheter. Du kan prata om varför det här valet är viktigt för dig, och vad som står på spel. Det är upp till dig.

Såhär gör du för att vara med

  1. Ladda ned Snapchat-appen där du laddar ner appar. Du behöver registrera ett kostnadsfritt konto på Snapchat för att använda den.
  2. Använd något av våra Snapchatfilter som du hittar här på vår kampanjsida: https://handsoff.rfsu.se/. Gör så här: Öppna Snapchatappen på din mobil. Scanna qr-koden (rutan med spöket) på någon av bilderna som finns på kampanjsidan. Det gör du genom att trycka på den gula fyrkantiga symbolen (scannern) som finns längst ner i mitten av menyn när du är inne i Snapchatappen.
  3. Spela in en kort videosekvens på dig själv där du använder  filtret och berättar varför.
  4. Skicka in filmen till valet2022@rfsu.se

Gör gärna 2-3 varianter så vi har lite att välja mellan, alla behöver inte ha samma innehåll utan du kan variera om du vill. Får du idétorka kan du ta textrader från vårt valbudskap som du hittar på kampanjsidan, men du kan lika gärna tala direkt från hjärtat.

Så kommer vi att använda ditt bidrag

Din film kan komma att användas i RFSUs valkampanj där vi belyser de frågor som är viktiga för RFSU. Om din film väljs ut laddas den upp på Snapchat och Meta där den visas som annons för potentiella RFSU-medlemmar under maximalt en månad augusti/september 2022. Filmerna raderas efter detta. Du har närsomhelst möjlighet att återkalla ditt medgivande till detta genom att maila valet2022@rfsu.se. Mer om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa i RFSU:s integritetspolicy.