Till sidans huvudinnehåll
Collage med olika symboler: kvinnotecken, en kondom, pratbubblor, en spiral och en jordglob

Vecka SEX

Alla unga behöver kunskaper om kropp, sex och relationer. RFSU:s årliga kampanjvecka Vecka SEX lyfter sexualundervisningen och alla som gör den möjlig. Vecka SEX pågår 8-14 februari 2021.

Tema ungt sex: fakta, myter och sexualundervisning

Under Vecka SEX 2021 vill vi fokusera på hur vuxna kan stötta unga i deras relationer och sexualitet med utgångspunkt i det vi faktiskt vet om unga och sex.

Vad vet vi egentligen om ungas sexuella hälsa, om deras porrkonsumtion, frågor och funderingar? Och hur kan en bra sexualundervisning förändra normer, attityder och bidra till att minska sexuella övergrepp? Det och mycket mer kommer Vecka SEX 2021 att handla om.

Under Vecka SEX håller vi i digitala föreläsningar för lärare och delar med oss av våra bästa tips om hur man pratar om kroppen, sex och relationer med unga.

Varje dag under kampanjveckan kommer vi att lägga ut två digitala föreläsningar som vi länkar till här på sidan. Inspelningarna kommer såklart att gå att se även i efterhand.

Vi kommer också att presentera vinnaren i vår berättartävling “Sätt ord på det” där över 800 elever från hela Sverige skrivit texter på temat kärlek, sex och relationer.

Ur programmet för Vecka SEX:

  • Vad undrar barn och unga?
  • Vad vet vi egentligen om ungas sexualitet och sexuella hälsa?
  • Vem blir vinnaren av berättartävlingen "sätt ord på det"?

Vecka SEX – Här är programmet för 2021

Premiär för digital sexualundervisning

Under årets vecka SEX lanserar RFSU också för första gången digital sexualundervisning, ett helt nytt och coronaanpassat sätt att prata sex och relationer.

Inför Vecka SEX har vi utbildat massor av informatörer i att hålla i sexualundervisning på distans. En superchans för skolor över hela Sverige från Ystad till Haparanda att få ett digitalt besök av RFSU.

Vi har ett antal gratis sexual-undervisningspass att bjuda på och det är först till kvarn som gäller.

Boka ett gratis sexualundervisningspass här

Mer om sexualundervisning