Till sidans huvudinnehåll
Collage med olika symboler: kvinnotecken, en kondom, pratbubblor, en spiral och en jordglob

Vecka SEX

Alla unga behöver kunskaper om kropp, sex och relationer. RFSU:s årliga kampanjvecka Vecka SEX lyfter sexualundervisningen och alla som gör den möjlig. Vecka SEX pågår 7-11 februari 2022.

Tema: Samtycke på schemat — vad är nytt i de nya läroplanerna?

De nya läroplanerna innebär nytt innehåll för sexualundervisningen och det finns även några särskilda fokusområden. Bland annat samtycke, som nu kommer att finnas med i det nya namnet Sexualitet, samtycke och relationer.

Under Vecka SEX bjuder vi på digitala föreläsningar och seminarium. Vi rustar dig med de nya kunskaper och verktyg du behöver för att känna dig fullt förberedd inför höstens sexualundervisning.

Hela programmet och länkar för att anmäla dig till de olika programpunkterna kommer att finnas här närmare inpå Vecka SEX 2022.

Vecka SEX blir även startskottet för vår berättartävling "Sätt ord på det" och vi öppnar upp för att ta emot tävlingsbidrag under veckan. Här kan du läsa om tävlingen och vinnarna från förra året: Sätt ord på det

Vecka SEX 2021

Temat för Vecka SEX 2021 var Ungt sex: fakta, myter och sexualundervisning. På knappen nedan kommer du åt hela programmet inklusive inspelade föreläsningar.

Vecka SEX programpunkter 2021

 

Mer om sexualundervisning