Collage med olika symboler: kvinnotecken, en kondom, pratbubblor, en spiral och en jordglob

Vecka SEX i Umeå

Alla unga behöver kunskaper om kropp, sex och relationer. RFSU:s årliga kampanjvecka Vecka SEX lyfter sexualundervisningen och alla som gör den möjlig.

I Umeå håller vi två föreläsningar för att stötta lärare på högstadiet och gymnasiet i sin sexualundervisning. Välkommen att testa olika metoder och få konkreta tips för att hålla undervisning och samtal om sex och relationer! 

Tid och plats 

Fredag 7 februari, kl 9.30-11.30 och kl 13.00-15.00 i studieförbundet Vuxenskolans lokaler, Kungsgatan 42, 1 trappa upp.

Prata sex och relationer med era elever, klockan 09.30-11.30

Kondomer, samtycke och hbtq – vad ska man prata om och hur? Med fokus på förhållningssätt, metoder och tips pratar vi om vad som funkar och inte funkar när man pratar sex med unga. Vi utgår från ungas erfarenheter och funderingar, målen för sexualundervisning och hur undervisningen kan bli mer inkluderande, öppen och främjande.

Prata samtycke med era elever, klockan 13.00-15.00

Metoo, porrdiskussioner och en ny sexualbrottslagstiftning. Hur pratar man med unga om kommunikation, gränser och schysst sex? Med avstamp i praktiska metoder från vårt Vill Du?-material, framtaget för att motverka sexuella övergrepp, pratar vi om hur man kan jobba främjande för ömsesidighet och bra kommunikation i sexualundervisningen.

Anmäl dig till föreläsningarna i Umeå här

Frågor? Hör av dig till informator.umea@rfsu.se