Vårens dubbelnummer av Ottar äntligen här!

I det här numret går vi på djupet med ytan. Kroppens yta håller oss samman. Men samtidigt som den skyddar oss blir den så lätt en fiende. En projektionsyta för föreställningar om vilka vi är, i såväl våra egna som i andras ögon. I ytan bor också en revolutionerande kraft. Vi kan uttrycka vår identitet med kläder, smink och hår. Bli någon annan, vara oss själva. I ytan finns frihet och frigörelse.

OM YTAN

Ottar omslagsfotografering med Arvida Byström 

Kan beauty vara feministiskt? Vilka känslor framkallar vårt yttre?

Vi undersöker sminkets subversiva potential, dragkulturens helande kraft, blekningstrender, gäddhäng och muffinsmagar, skönhetsidealens rävsax, den queera aktivismens betydelse för mode och design, och vi går på jakt efter beautyfeminismens kärna.

I NUMRET DESSUTOM!

Valtider

Valdagen för riksdagsvalet 2018 närmar sig. Men vad står på spel i sexualpolitiken? Ottar har granskat de brännande frågorna; Våldtäkternas väg genom rättssystemet, partiernas sexualpolitiska ambitioner och synen på sexualitet, kön och reproduktion inom nationalism och högerpopulism.

3 X USA

Ottar besöker abortkliniker i Texas, listar president Donald Trumps ihärdiga försök att bekämpa transpersoners rättigheter. Också om den amerikanska sexualundervisningen som präglas av avhållsamhet förlitar sig amerikanska tonåringar på kompisar och internet.

Häxtrenden- magi mot mörkrets makter

Varför trendar astrologi, tarot och häxkonster bland feminister och queera? 

Sist men inte minst: Sommarkryss! Eftersnack! Notiser!

Läs mer om numret på Ottar.se

Här kan du köpa Ottar!

Ottar säljs i större Pressbyråer runtom i landet, i Press Stop-butiker och på utvalda caféer i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi finns också på följande ställen:

Stockholm: Akademibokhandeln City, Café Edenborg, Hallongrottan böcker och kuriosa, Hedengrens, Handel & Vandel, Hållplatsens T&T AB, Mareld

Lund: Akademibokhandeln LundeQ

Carlshamn: Antikvariat Bode

Jönköping: Bokcafét

Sunne: Direkten

Göteborg: Nätverkstan Ekonomitjänst, Vänder sig om

Torslanda: Torslanda Bokhandel

Nätbokhandel: Audiatur www.audiatur.no