Boka tid och drop

RFSU-kliniken är en mottagning för alla vuxna över 20 år. Här får du hjälp med test för könssjukdomar, preventivmedelsrådgivning, sexualrådgivning och andra samtal kring sexuell hälsa.

Snabbnavigering: Boka tid/ Drop-in/ Avboka tid/ Kostnad

Boka besök

Boka tid via Internet

Gå in på 1177 Vårdguidens e-tjänster, om du vill boka tid för att testa dig för till exempel klamydia, gonorré, syfilis och hiv och/eller få råd/recept på preventivmedel (ska du sätta in spiral, p-stav, pessar och hiv test med snabbsvar ring barnmorskan på 08-692 07 80).  

För att kunna boka tid via Mina vårdkontakter behövs ett användarkonto med e-legitimation eller engångskoder som du skaffar genom Mina vårdkontakter.

Boka tid över telefon

Ring vår tidsbokning för provtagning av könssjukdomar och för preventivmedelsrådgivning på telefonnummer 08-692 07 84.

Har du besvär som kan vara kopplade till könssjukdomar och behöver boka tid till läkare eller har frågor om ditt provsvar, ring då till barnmorskans rådgivningstid på nummer 08-692 07 80.

Vill du boka tid för samtal hos terapeut ring 08-692 07 70.

Drop in för provtagning av könssjukdomar och för preventivmedelsrådgivning

Måndagar klockan 08:45–11:30 och 16:45–19:30
Fredagar klockan 07:45–10:30  

OBS! Det är oftare högre tryck på kvällens drop in än vad det är på morgonens drop in på måndagar. Vilket kan innebära långa väntetider. Vid stort patienttryck (då det finns ett begränsat antal platser) kan vi behöva stänga vår drop in tidigare. Du kan alltid boka en tid till vår tidsbokade mottagning. Det gör du via telefon eller på 1177 Vårdguidens e-tjänster (se ovan).

Bra att veta

Vi har inget ultraljud och kan därför inte göra gynekologiska hälsokontroller/undersökningar. Vi tar inte heller cellprov.

Avbokning

Avboka tid genom att e-posta till avboka@rfsu.se
Läs om våra avbokningsregler.

Kostnad

Besök för test av könssjukdomar som omfattas av Smittskyddslagen och preventivmedelsrådgivning är alltid gratis. För övriga besök tar RFSU-kliniken ut patientavgifter som beslutats av Stockholms läns landsting. Läs mer om avgifterna här.

Rättslösa EU-migranter
Kliniken har ett särskilt mottagningstid för EU migranter. Alla är såklart välkomna att komma under drop-in men då krävs att man kan kommunicera på svenska eller engelska. Under den särskilda mottagningstiden för rättslösa EU-migranter har vi en tolk tillgänglig. Läs mer om mottagningen för EU-migranter här.

Papperslösa och asylsökande
- är självklart varmt välkomna till oss!

Telefonrådgivning för dig över 50
RFSU-Kliniken har en särkild telefonmottagning för Dig som är 50+. Du är välkommen att ringa oss på 08-6920780, tisdagar mellan 9 och 10. Kanske räcker det med en stunds samtal, eller så kommer vi överens om en tid då du kommer hit. Vi kan också ge hänvisning vidare till andra instanser där du kan få hjälp med det du behöver.