Till sidans huvudinnehåll

Sexpodden: Nour El-Refai klär av myterna om sex

Idag släpper RFSU ett nytt och rykande hett avsnitt av ”Sexpodden”. I årets åttonde podradiosändning avlivar vi och utmanar vandringssägner och myter om sex tillsammans med Nour El-Refai känd komiker och provokatör, som pratar om sexskrönor och egna erfarenheter.

– Varför måste det finnas förklaringar till kåthet? Jag hatar myter som skuldbelägger kvinnor. När jag behövde prata om min egen lust och kåthet i tonåren togs det inte på allvar, säger Nour El-Refai som konstaterar att vi måste sticka hål på många fördomar om det kvinnliga könet och kåthet.

Vad är sant och vad är falskt? Kan man fastna i varandra när man har sex? Kan choklad väcka begär? Nour El-Refai vänder och vrider på ämnet myter och vad som är sant och falskt om sex tillsammans med RFSU:s sexualupplysare Maria Bergström och Pelle Ullholm. Programledare är Katarina Andersson.

Avsnittsinfo #8

Vilka är de vanligaste vandringssägnerna om sex från gayvärlden? Varför handlar så många myter om det som anses vara ”kinky” och BDSM-inspirerat sex? Och har storkukade killar något visst i blicken? Vi har tagit hjälp av folklivsforskaren Bengt Af Klintberg för att djupdyka i företeelsen myter om sex. Enligt honom finns det många seglivade och ibland obehagliga vandringssägner som inte borde få leva vidare. Redan de gamla grekerna spred myter om sex som lever kvar än idag. Som vanligt kryddar vi programmet med sexualupplysning och forskning om sex.

Nytt för säsongen är att "Sexpodden" till varje program bjuder in en ny känd höstpratare som gäst som tillsammans med RFSU samtalar om aktuella ämnen. Höstens program bjuder på samtal om allt från nakenhet, via otrohet till sexlivets vandringsmyter.