Till sidans huvudinnehåll

Sexpodden: Helena var den som gjorde slut

Hur känns det att vara den som gör slut?  Kan det få vara härligt att sätta punkt och bestämma sig för att gå vidare? Nu tar Sexpodden steget och dyker rakt in i samtal om uppbrott, göra-slut-ångest och uppbrottsromantik med Helena von Zweigbergk.

Som ung drömde författaren Helena von Zweigbergk om relationer. Men inte om att inleda dem – utan att göra slut på dem.

– Jag har varit en uppbrottsromantiker. Jag läste Erika Jong, Kerstin Thorvall och Suzanne Brøgger och tänkte att när jag blir vuxen kommer jag också att fasta i ett sådant där skittråkigt äktenskap – men vilket uppbrott jag ska göra sedan!

– Jag tog för givet att felet låg hos mannen och att lyckan låg att befria mig från honom.

Avsnittsinfo #22

Vi hör ofta berättelser från de som blivit lämnade, men mer sällan om hur uppbrottet upplevs av den som går. Den här gången ger Sexpodden röst åt de som väljer att göra slut. Hur mycket ska man stå ut med innan man går? Vad gör man när det står och väger, när det är 60 för att göra slut och 40 mot?

Sexpodden är vuxenradio från RFSU med Idji Maciel som programledare och RFSU:s sexualupplysare Pelle Ullholm som står för expertisen. Sexpodden bjuder in en ny känd gäst till varje program som tillsammans med RFSU diskuterar heta och aktuella ämnen.

Produktionsbolaget Filt Hinterland producerar podcasten och exekutiv producent är Rasmus Malm från RFSU.

För kontakt och information

Josefin Morge, pressansvarig på RFSU
Tel: 070-552 00 81
E-post: josefin.morge@rfsu.se