Till sidans huvudinnehåll

Hans Linde vald till ny förbundsordförande för RFSU

Hans Linde blev idag vald till ny förbundsordförande i RFSU. Valet skedde på RFSU:s kongress i Linköping och Hans Linde tillträder posten omedelbart.

RFSU:s nya förbundsordförande är Hans Linde. Han valdes i eftermiddags på RFSU:s kongress som äger rum i Linköping.

Hans Linde, 38 år, är riksdagsledamot för Vänsterpartiet sedan 2006. Hans kommer nu att lämna sitt uppdrag som riksdagsledamot och övriga partipolitiska uppdrag.

- Jag har alltid känt mig hemma i RFSU, både politiskt och som organisation, säger Hans Linde. RFSU har lärt mig enormt mycket och gett mig mycket kunskap att driva de sexualpolitiska frågorna i svensk politik.

Linde är född och uppvuxen utanför Malmö och blev engagerad i sexualpolitiska och internationella frågor redan under gymnasietiden. Han har varit vice ordförande i riksdagens tvärpolitiska SRHR-grupp (sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter) och varit Vänsterpartiets talesperson i utrikes- och hbtq-frågor. 2016 valdes Hans Linde in i styrelsen för RFSU Göteborg.

- Vår tid behöver en tydlig och stark sexualpolitisk röst för allas rätt till sin kropp och sexualitet, säger Hans Linde. RFSU har alla möjligheter att vara den rösten. Under de kommande åren kommer vi tillsammans behöva ta fighten för aborträtten och sexualupplysning, för en modern familjepolitik, för en förlossningsvård som man kan lita på i hela Sverige och många andra viktiga sexualpolitiska frågor.

RFSU:s pressjour

+46-761-60 33 07