Till sidans huvudinnehåll
Anna-Karin Johansson tillsammans med Hans Linde, ordförande för RFSU.

Anna-Karin Johansson ny generalsekreterare

Anna-Karin Johansson kommer närmast från en tjänst som generalsekreterare för Svenska Afghanistankommitten (SAK). Hon tillträder sin tjänst på RFSU i mitten på augusti.

– Vi är väldigt glada att Anna-Karin vill bli vår nästa generalsekreterare. Hon har en mycket gedigen erfarenhet och samtidigt finns det en tydlig röd tråd genom alla hennes olika uppdrag - hennes starka engagemang och vilja att bidra till förändring. Vi är övertygade att Anna-Karin kommer starkt bidra till att utveckla RFSU till en än starkare sexualpolitisk folkrörelse, säger Hans Linde, RFSU:s förbundsordförande.

Anna-Karin Johansson har lång erfarenhet från flera ledande uppdrag inom olika verksamheter i samhället. Innan tiden på Svenska Afghanistankommitten har hon bland annat varit enhetschef på Diskrimineringsombudsmannen, myndighetschef och avdelningschef på Forum för levande historia och biträdande stabschef på Statsrådsberedningen. Som generalsekreterare på RFSU fortsätter arbetet för rättighetsfrågor.

– RFSU är en organisation som vågar prata om något av det mest intima i våra liv, sex och relationer, med såväl politiker som ungdomar. RFSU har under lång tid stärkt människors möjligheter att själva bestämma över sina kroppar och sin sexualitet. Det arbetet behöver fortsätta, särskilt i en tid när starka krafter runt om i världen försöker begränsa rätten till preventivmedel och säkra aborter. Jag ser fram emot att få bidra till arbetet med att även framöver slå hål på fördomar, bota kunskapsbrist och öka den sexuella hälsan såväl i Sverige som internationellt, säger Anna-Karin Johansson.

För mer information:
Matilda Ström, pressansvarig RFSU
Tel: 076-160 33 07
E-post: matilda.strom@rfsu.se