RFSU släpper ny kollektion av ELISE - kläder som tar ställning

I en tid då människors rättigheter kring sin egen kropp och identitet hotas världen över, har RFSU skapat modemärket ELISE. I höstas släpptes den första kollektionen som direkt blev en succé. Kläderna sålde slut första veckan och bärs av flera kända profiler som Zara Larsson, Alice Bah Kuhnke och Icona Pop. Nu kommer kollektion nr 2 - Dare to care.


– Målet är att ge människor möjligheten att tillsammans ta ställning för alla individers rätt att bestämma över sin kropp, sexualitet och identitet, säger Hans Linde, förbundsordförande för RFSU.

– Idag är viljan att stå upp för kroppsliga rättigheter stor. Många vill säga något, visa något, göra något. Vi ser kraften i det och den här kollektionen är till dem, säger Carl Osvald, kommunikations-chef på RFSU.

Kollektionerna utgår från RFSU:s definition av Body rights som kretsar kring alla människors frihet att vara, välja och njuta. Det är en hyllning till människors rätt att älska vem de vill, rätten att bestämma över sin egen kropp och sin sexualitet.

Kollektionen finns att se och köpa i ELISEs webbshop här

För mer information:
Matilda Ström, pressansvarig RFSU
E-post: matilda.strom@rfsu.se
Tel: 076-160 33 07 

Namnet ELISE är en hommage till Elise Ottesen-Jensen som startade RFSU 1933 och därmed tände gnistan till kampen för Body Rights.

Alla plagg är unisex, gjorda av ekologisk bomull och i linje med Fair Wear Foundation’s code of conduct.

Alla intäkter från försäljningen av ELISE går till RFSU:s arbete för Body Rights med opinionsbildning och sexualupplysning, både i Sverige och internationellt.