Till sidans huvudinnehåll

Jag har fått mer flytningar

Mina flytningar har blivit mer. Till och med så att de kommer igenom trosorna och lite på byxorna. Förut luktade de ingenting men nu luktar de konstigt tycker jag. Annars så är flytningarna normala. Jag menar att de har normal färg och det varken kliar eller svider. Vad kan detta vara? Är det någon sjukdom? En svampinfektion, en obalans eller något annnat? Eller är det helt normalt?

Att flytningarna varierar i mängden är alldeles normalt och det kan också finnas perioder då flytningarna blir ganska rikliga utan någon tydlig orsak precis som du beskriver. Flytningarna har också i sig självt en lite syrlig doft när allt är i balans. Nu vet jag ju inte riktigt vad du menar med ”konstigt” men om jag tolkar dig så att du menar annorlunda kan doften bero på en tillfällig obalans. Kanske detta har hänt för att du tvättat dig på ett annat sätt än vanligt eller att du använt någon ny tvål till underlivet? Som du säkert redan vet är det bäst att inte tvätta med tvål alls i underlivet - vatten eller oparfymerad olja räcker bra.

Om flytningarna blir besvärande eller det börjar svida, ska du så klart kontakta en ungdomsmottagning eller gynekologisk mottagning för en undersökning. Om du har haft oskyddad sex och vill testa dig för klamydia, kan du boka tid för ett test på ungdomsmottagning eller barnmorskemottagning.

Fler frågor och svar i Frågelådan