Till sidans huvudinnehåll

Jag blödde efter samlaget

I påskas när jag och min kille var på semester så började jag blöda efter vi hade haft samlag. Jag blödde ganska mycket, men det gjorde inte ont eller så och det gick över ganska fort. Nästa gång vi hade samlag så hände samma sak. Jag tror inte att det vare en mensblödning för blodet var alldeles klart, som från ett sår. Vad kan det vara och bör jag kolla upp det?

Du har haft en blödning i samband med samlag. Det kan bero på flera olika saker och bör därför alltid kollas upp hos barnmorska/gynekolog.

Anledningen kan vara en infektion, ibland också cellförändringar, som gör att livmodertappen blir lättblödande. Det kan också bero på att ett litet blodkärl brustit i samband med samlaget. Det är inte farligt men eftersom det inte går att säga varifrån blödningen kom bör du kolla upp det på ungdomsmottagningen eller på en gynekologisk mottagning.

Är det så att du har en hormonell preventivmedelsmetod som till exempel p-piller så kan också blödningen höra samman med en glömd tablett. Rådet är att alltid ta kontakt med hälso- och sjukvården vid blödningar som man inte vet orsaken till för att kunna få behandling om sådan behövs.

Undrar du också något om kroppen?

Ställ din fråga i RFSU-chatten! Vi som svarar är experter på kropp, sex och relationer. Du är anonym när du chattar.

RFSU-chatten är öppen på måndagar klockan 18.00-20.00 och torsdagar 13.00-14.00. När chatten är öppen ser du en liten svart pratbubbla här på skärmen.

Fler frågor och svar i Frågelådan