Till sidans huvudinnehåll

Min kille kommer inte in i mig

Jag undrar bara en sak. När jag pch min pojkvän ska ha sex så uppstår det problem - han kommer liksom inte in helt i mig och det gör lite ont, varför?

Detta beror troligen på att du och din kropp i samspel inte är riktigt beredda på att ha samlag ännu. Kanske kan du och din pojkvän ha sex på andra sätt, genom att ni smeker varandra eller gör sådant som du och han båda tycker är skönt, mysigt, upphetsande och roligt. Det är klokt och viktigt att lyssna på kroppens signaler och vänta tills det känns som att du i dina känslor, din lust och i hur din kropp reagerar, vill ha samlag.

En förutsättning för att det överhuvud taget ska vara skönt för en tjej att ta emot en penis i slidan, är att det blir en lubrikation eller våthet från slidan. Men ibland räcker inte detta, eftersom det ibland kan uppstå en känsla av att det är trångt vid slidmynningen på grund av att tjejen egentligen inte är helt beredd att ha samlag. Kanke har det känts lite ont och då reagerar kroppen med en spänning nästa gång det kommer till samma situation. Att vänta och göra annat spännande hjälper....Det är viktigt att se till att inte komma in i en ond cirkel av att det som egenligen ska vara skönt och härligt förknippas med något ont och obehagligt. Du kan vända dig till ungdomsmottagningen och där göra en gynekologisk undersökning för att utesluta att det inte finns något hinder för dig att ha penetrerande sex. Ibland kan det finnas ett slemhinneveck som är lite tjockare än de andra och som i sällsynta fall kan behövas tas bort.

Fler frågor och svar i Frågelådan