Till sidans huvudinnehåll

Min slida blev större efter förlossningen

Efter att jag fått barn så har min slida blivit större och det känns inte som vanligt när vi har samlag. Om jag exempelvis ligger på rygg när min kille tränger in i mig så känner min kille inte så mycket av mig. Jag har också svårt att känna honom i mig. Är det bara knipövningar som hjälper att få slidan smalare?

Att kroppen förändras en del efter barnafödande är vanligt. Det kan ta lite tid innan det känns som att kroppen är tillbaka till hur den var före förlossning och graviditet eller att det känns okej för en själv. Knipövningar är ett bra sätt att träna sina bäckenbottenmuskler att hålla sig spänstiga och starka. Ibland kan det ta tid efter en förlossning innan dessa övningar ger kännbart resultat, det gäller att vara ihärdig och göra övningarna kontinuerligt.

När det inte känns som vanligt, som det du beskriver i ditt brev, kan detta göra att lusten minskar både för kvinnan och mannen. För hans del kan det göra att hans penis inte blir lika blodfylld som tidigare, vilket kan utgöra en skillnad under samlaget. Kvinnans lubrikation och blodfyllnad runt könet kan också minska, vilket leder till att känsligheten minskar vid olika sorters smekningar och samlag. Att känna lust och vara tillräckligt våt och blodfylld i vävnaderna gör att känsligheten ökar. Kanske kan ni hjälpas åt att fundera över olika sätt att experimentera sexuellt? Här är tips på en hemsida med bra information om sexualitet och lust: www.the-clitoris.com.

Fler frågor och svar i Frågelådan