Till sidans huvudinnehåll

Min flickvän är gravid med sin gamla pojkvän

Min flickvän är med barn med sin förra pojkvän. Jag vill inte att hon ska behålla barnet. Det är inte försent för en abort. Är jag en "dålig" pojkvän som inte vill ha barnet? Vi har bara varit tillsammans i två månader och jag känner mig inte beredd att bli "pappa" till någon annans barn. Vad ska jag göra?

En abort är alltid kvinnans val och mannen kan bara förhålla sig till hennes beslut, även om han kanske kan påverka hennes beslut.

Du är inte en dålig pojkvän som inte vill ha en annans barn. Det kan vara en tuff omställning som behöver bearbetas och som du kan behöva hjälp av någon att prata igenom. Kanske finns det någon du kan prata med på den mödravårdscentral som din flickvän tillhör. Jag tycker du ska ringa RFSU:s telefonrådgivning och höra vad du kan få för hjälp och stöd. Även om vår klinik inte kan hjälpa dig så kan vi förhoppningsvis ge dig tips på andra ställen där du kan få stöd. När man hamnar i din situation kan det vara skönt att unna sig samtal med utomstående professionella rådgivare.

RFSU:s sexualrådgivning:
- måndagar 11 -12
- tisdagar och torsdagar 9 -10
Tel: 08-692 07 70

Fler frågor och svar i Frågelådan