Till sidans huvudinnehåll

Jag är orolig att jag är gravid

Jag är orolig över att jag är gravid. Jag har gått över mensen några dagar, men kan det vara så ändå? Jag och min pojkvän hade sex och efter när vi skulle ta av kondomen var den vit nedtill, vi testade ifall den var hel, genom att fylla den med vatten, och det verkade den vara. Dagen efter tog jag ett dagen-efter-piller. Kan det vara så att jag bara är nervös eller kan det vara så att det pillret rubbat min mens eller är jag gravid?

Det allra första tecknet på graviditet brukar vara att mensen inte kommer men i ditt fall är det inte så troligt att du är med barn. Dels var kondomen hel när ni testade den efter samlaget och dels tog du ett akut p-piller. Hormonet i detta piller skapar en tillfällig obalans i ditt menstruationsmönster, därför kan nästa blödning komma lite annorlunda än den brukar.

Att vara orolig för att ha blivit med barn är i många fall ett skäl till att mensen inte kommer riktigt när den ska. Om det har gått mer än 14 dagar efter samlaget kan du göra ett graviditetstest för att kontrollera om du är gravid. De flesta ungdomsmottagningar och barnmorskemottagningar gör graviditetstest utan kostnad. Annars kan du ett köpa själv på Apoteket.

Fler frågor och svar i Frågelådan