Till sidans huvudinnehåll

Kan jag vara gravid trots att jag ätit p-piller?

Jag har ätit p-piller sedan två år tillbaka. Jag har tagit varenda piller i tid, inte varit magsjuk eller spytt upp något piller. Jag har heller inte ätit någon medicin som kan försvaga p-pillereffekten.

Nu, helt plötsligt, har jag gått upp några kilo i vikt, och är jättesugen på godis och bakelser och sådant. Jag kan inte säga nej. Kan det bero på att jag är gravid? Finns det någon risk att jag är gravid trots att jag ätit p-piller och fått mens som vanligt? Jag har hört att man kan få mens fast man är gravid. Vet inte varför jag börjat äta så mycket godis och sötsaker. Kan man göra det om man känner sig ensam, för det gör jag? Jag längtar efter en pojkvän och mycket sex, som jag hade tidigare.

Du har själv svaret på din undran. När man längtar efter något, som en pojkvän och sex, så blir det lätt så att man fyller den längtan med någon annan tröst. Man tröstäter och blir sen sugen på mer. Godissug blir värre ju mer man äter. Det är som om kroppen vänjer sig vid det söta och då kan det vara bra att bestämma sig för att byta ut allt godis mot till exempel frukt och färska grönsaker, tills suget minskar.

Om du äter p-piller och dessutom har mens som vanligt så kan du vara säker på att du inte är gravid.

Fler frågor och svar i Frågelådan