Till sidans huvudinnehåll

Ont i magen ett tecken på graviditet?

Jag är tillsammans med en kille och vi har haft sex ganska många gånger, men bara två gånger med kondom. Jag har väldigt ont i magen, och när vi skulle ha sex idag så tror jag inte han kom in helt. Är detta ett tecken på att jag är med barn? Jag ska till ungdomsmottagningen om några dagar och skaffa p-piller...

Det är bra att du bokat tid på ungdomsmottagningen för att prata om preventivmedel. När du är där kan du samtidigt passa på prata om att du undrar om du är med barn. Innan du får p-piller, kommer de bland annat fråga dig när du hade mens senast och hur ofta du brukar ha mens. Om en tjej har blivit gravid kommer inte mensen alls. Eftersom du och din kille haft samlag utan kondom kan det vara möjligt att du är gravid. Men inte om du just har haft din mens.

Du skriver att du har väldigt ont i magen. Detta kan ibland bero på att mensen snart ska komma, eller på att du går och är orolig för att vara gravid. Även detta är något som du kan prata med barnmorskan om, så förklarar hon för dig. Kanske gör hon ett graviditetstest - då behöver du bara lämna ett urinprov.

Om jag förstår dig rätt är det så att din kille inte kunde komma helt in i slidan med sin penis och att du undrar om detta kan vara ett tecken på att du i så fall är med barn. Just detta är inte ett tecken på att du är med barn. Snarare är det ett tecken på att du just då inte ville låta honom komma in. Kanske för att det inte kändes bra för dig, att du hade ont i magen och/eller att du var orolig, att du inte hade så stor sexuell lust just då eller av något annat skäl.

Fler frågor och svar i Frågelådan