Till sidans huvudinnehåll

Svårt att bli pappa

Jag undrar varför jag inte har blivit pappa. Min tjej har barn sedan tidigare, så vi vet att hon kan få barn. Jag har funderat på två saker. Den färsta är att när jag var liten så fick jag en sparkt mellan benen, detta gjorde mycket ont. Den andra är att jag dricker en del alkohol, men inte så pass mycket att det är något problem. Kan något av detta påverka möjligheterna till att bli pappa? Finns det någon hjälp jag kan få så att spermierna blir lite piggare?

Att din flickvän inte blir gravid är såklart är ett problem för dig, och det är inte konstigt att det känns frustrerande. Om ni har testat att bli med barn under längre tid så kan ni vända er till en mottagning, till exempel en barnmorskemottagning eller en fertilitetsmottagning. Där kan ni få lite tips på olika knep och eventuellt hjälper de er vidare.

Det går inte svara på om det är fel på dina spermier eller vad det beror på, för att göra det måste man undersöka dig närmare. Om det har något att göra med att du fått ett slag på pungen kan jag inte heller svara på. Om du dricker måttligt med alkohol så skall inte detta påverka dina möjligheter att bli pappa.

Unna dig/er ett besök på en mottagning där ni kan få mer informaiton och prata om detta.

Fler frågor och svar i Frågelådan