Är jag bisexuell?

Jag undrar vilken sexuell läggning jag har? Jag har varit kär i en del killar och en del tjejer, det har känts ungefär likadant varje gång. Bestäms ens sexuella läggning av hur man beter sig eller är beteendet en fråga om uppfostran och ens omgivning och liknande.

Jag vet att det kanske låter löjligt, men det är de små sakerna som jag funderar på.

Du har funderingar kring dig själv, sin sexualitet och din sexuella läggning. Ganska så vanliga och normala funderingar. Det finns inte något som är statiskt och färdigt kring hur man ser på sig själv, vem som väcker känslorna eller vilken sexuell läggning man har. För några är det klart ganska tidigt (under högstadiet eller tidigare) att man vill definiera sig som homosexuell, bisexuell eller heterosexuell, medan det för andra tar mycket längre tid eller inte ens är så viktigt. Man tänker snarare att det är personligheten och inte könet som väcker lusten och kärleken.

De yttre attributen med kläder eller stil är inte heller något som tydligt avgör den sexuella läggningen, även om några vill uttrycka/synliggöra sin läggning med vissa attribut. Du har upptäckt att du har förmågan att känna känslor för både killar och tjejer. Detta är kanske ett tecken på att du är bisexuell (om det är viktigt för dig med en "etikett")? Eller så kommer det att visa sig att när du möter "rätt" person oavsett kön så känns det också alldeles rätt inom dig själv. Är det viktigt för dig att veta, vill du prata med någon eller veta mer om hbtq (homo-bi-trans-queer)-frågor kan du söka dig till www.rfslungdom.se.

Har du en egen fråga?