Till sidans huvudinnehåll

Kan jag ha fått en könssjukdom?

Jag undrar om jag kan ha en könssjukdom. Jag var oskuld när jag träffade min pojkvän men min pojkvän har haft sex med några innan mig. Fast han har testat sig nyligen. Vi har haft oskyddade samlag några gånger. Jag oroar mig för detta. Jag har fått mycket flytningar och ibland gör det ont när jag kissar. Kan jag fått en könssjukdom fast jag var oskuld och min pojkvän var ren när vi träffades?

De tester som tas för könssjukdomar är säkra även om de inte är 100%-iga. Men man man ta olika tester för olika sjukdomar, och du skriver inte vilka tester din partner tagit. Så det går inte att svara på om du kan ha en könssjukdom. Man behöver heller inte ha några som helst symtom, även fast man har en könssjukdom.


Men oavsett detta så tycker jag att du ska besöka en ungdomsmottagning eller gynekologmottagning så att du får göra en undersökning. Eftersom att du har besvär så behöver du få hjälp och en behandling. De symtom du beskriver i din fråga tyder inte på någon könssjukdom, de är snarare ett tecken på att du kan ha en svampinfektion. Detta får du svar på genom en undersökning.

Fler frågor och svar i Frågelådan