Till sidans huvudinnehåll

22 år och oskuld

Jag är tjugotvå år och oskuld. Det beror framför allt på att jag velat vänta på "den rätta", men också på att jag är blyg. Jag har alltid föreställt mig att första gången ska vara med någon jag verkligen tycker om. Fast på senare tid har jag blivit mer sugen på sex och funderar på att bara "få det gjort".

Jag har svårt att veta vad jag egenligen vill. Ena stunden kan jag längta jättemycket efter sex och är i princip beredd att göra det med vem som helst och nästa stund vill jag verkligen vänta tills jag träffar någon jag blir förälskad i. Ibland tänker jag att jag kanske väntar på något som aldrig kommer, att det bara är en dröm och att det är lika bra att ägna mig åt mer ytliga relationer istället ...

Jag känner mig så frusterad och kluven.

Du är 22 år, oskuld och längtar efter sex. Givetvis har du fantasier om vad det innebär att ha sex med någon, känslan av sexuell tillfredställelse och närheten till partnern. Alla funderar på första gången och denna blir för de allra flesta ganska okey, men ofta inte så himlastormande som man fantiserat om att första gången ska vara. Oerfarenhet, nervositet och att man är upptagen med tankar på att göra rätt kan göra att man glömmer att njuta.

Du är kluven skriver du, eftersom du vill att detta ska ske med den rätta men att detta kanske innebär att du kaske missar något på vägen. Se dig omkring om det kanske trots allt finns någon som du gillar som kan innebära en möjlighet till sex (behöver inte nödvändigvis innebära samlag) och som kanske är den rätta, eller faktiskt helt ok just då. Det är dock så, att den enda som kan avgöra hur du ska göra är du själv!

Fler frågor och svar i Frågelådan