Till sidans huvudinnehåll

Oskuld, med erektion som försvinner

Jag har blivit tillsammans med min första "riktiga flickvän". Vi har försökt att ha samlag, men varje gång jag ska stoppa in den försvinner ståndet. Jag har inget problem att få erektion men erektionen försvinner så fort vi närmar oss att faktiskt ha sex. Jag blir nervös och börjar tänka för mycket på hur jag ska bära mig åt. Min tjej är mer erfaren än vad jag är. Finns det något sätt att underlätta sexdebuten för mej? Finns det kanske något bra knep? Jag tycker hela situationen är väldigt jobbig och är rädd att detta ska ställa till det i vårt förhållande, även om min flickvän är väldigt förstående.

Det är förståeligt att du tycker att detta är jobbigt men du ska veta det är vanligt med sånna här problem! Oro, nervositet och stress är några av dom vanligaste orsakerna till att ståndet sviktar. När man har sex, särskilt med en person man gillar, vill man göra bra ifrån sig. Man kan till och med bli rädd för att göra fel. Att vara nära andra människor kan kännas riskabelt och rädslan för hur det ska gå kan göra att män får erektionsproblem. Har man fått det en gång blir man lätt rädd för att det ska hända igen, vilket gör att man absolut får svårt med erektionen.

Ett sätt att hantera problemet är att ni smeker varandra på massa olika sätt utan att stoppa in penis i slidan. Då gör det ju inget om den är lite slak, det kan vara skönt ändå. Tillfredsställ alltså varandra på alla möjliga sätt, men strunta i själva penetrationen. Försök att inte tänka på det, det gör som sagt inte något om penis är lite slak om man hittar på annat under tiden och då brukar också ståndet komma tillbaka när "pressen" att ha stånd inte är så stark.

Fler frågor och svar i Frågelådan