Till sidans huvudinnehåll

Jag har aldrig lyckats få orgasm genom onani

Jag har en fråga som gäller en sak som är väldigt jobbig för mig. Jag har aldrig fått orgasm. Inte ens själv. Jag får kommer igång, blir varm i kroppen och det känns jätteskönt, känns som om jag är väldigt nära. Men sen så försvinner känslan, utan att jag har nått ända fram. Det sköna bara försvinner och jag kan inte få tillbaka känslan ingen. Jag vet att det är väldigt olika hur det känns och hur tjejer gör, men kanske jag kan få någon hjälp ändå.

Här får du några tips som kan hjälpa och behöver du mer rådgivning kan du kontakta en ungdomsmottagning. Du skriver inte hur du gör när du onanerar, så får några tips och dessutom några länkar där du kan få mer information.

En väg kan vara i duschen. Prova föra duschmunstyckets vattenstråle mot din klitoris. Reglera strålens "hårdhet" och vattnets temperatur så det känns skönt. Kanske kan du sitta ner. Du kan också prova att skruva av själva munstycket så att strålen blir mer samlad. Koncentrera dig på känslan. Det brukar hjälpa med att fantisera om något riktigt upphetsande.

Ett annat tips är att du använder oparfymerad olja. Massera och smeke din klitoris och dina blygdläppar och känn hur blodet pulserar. Ta god tid på dig. Försvinner känslan så kan du ta en liten paus innan du börjar om igen. Stressa inte, njut av det som känns bra. Det är viktigt att ge sig själv gott om tid.

Ge dig själv tid och ha tålamod med din kropp och känsla. Låt upptäckandet av din kropp och njutning få ta tid.

Det kan vara så att du har något som låser dig precis innan orgasmen, och det kan du behöva hjälp att hitta svaret till. Då kan du kontakta till exempel en ungdomsmottagning för att få hjälp.

Fler frågor och svar i Frågelådan