Till sidans huvudinnehåll

Sårad av att min partner onanerar

Vi är ett par på drygt 40 år. Vi har varit gifta med varandra i många år, men vi har aldrig varit överens om hur ofta vi ska ha sex. Oftast har det varit jag som velat ha mer sex. Så är det också just nu. Nu har jag förstått att min partner onanerar regelbundet och när jag frågade henne om detta så sa hon att det var en privatsak som inte hade med oss att göra. Jag onanerar också, men det gör jag ju bara för att vi inte är med varandra så ofta. Hur som helst så känns det inte bra att hon väljer att ha sex med sig själv istället för att vi är tillsammans med varandra. Jag känner mig sårad.

Det verkar finnas en obalans i önskan och behov av ett gemensamt sexliv i er relation. Du känner dig sårad och att dina behov inte blir tillfredställda och du ser din onani som ett substitut. Vad gäller onani så är detta en privatsak som inte ska sammankopplas med partnern eller förhållandet. Onani är den möjlighet man själv har att vara med sin egen sexualitet på det sätt man blir tillfredställd av. Det är synd att du känner att hennes onani ger andra möjligheter än vad din egen gör, men där finns givetvis olikheter även på detta område.

Ni skulle kanske behöva samtala om era respektive önskningar, behov och känslor vad gäller ert sexiv tillsammans med en tredje person. I Stockholm och Malmö kan man gå till RFSU för ett personligt besök. Ofta finns det sexologmottagningar knutna till sjukhusen i större städer, eller privatpraktiserande sexologer, kontaktuppgifter till dessa hittar i telefonkatalogen.

Fler frågor och svar i Frågelådan