Till sidans huvudinnehåll

Min man pressar mig till att hela tiden prova något nytt

Jag har en fråga som gäller sexuella avvikelser. Frågan gäller min man. Han är besatt av att prova nya sexuella saker. Det här kommer bara fram när han druckit alkohol. Annars är han rätt passiv. Men när han fått i sig lite sprit så vill han ha gruppsex, prova partnerbyte, testa sm-sex och annat.

Jag tycker det känns okej att fantisera om detta, men när vi provat något "avancerat" så har det inte känts bra. Jag har många gånger känt mig pressad av att göra verklighet av hans idéer. Ibland känns det som om han är besatt och att det han gör är tvångsmässigt. Beror det här på alkoholen eller är det så här han egenligen är?

Sannolikt så har han dessa behov inom sig själv, men törs endast uttala dem i samband med alkohol. Men han måste respektera dig och ska inte pressa dig till aktiviteter som du inte är intresserad av. Eftersom sexualitet bygger på ömsesidighet så blir det sällan bra om någon gör något mot sin vilja. Kan du prata med din man om hur du känner? Om du/ni skulle vara hjälpta av att prata med en tredje person så kan ni vända er till en sexologisk rådgivning.

Fler frågor och svar i Frågelådan