Till sidans huvudinnehåll

Kan oljeflaskan ha skadat mitt underliv?

Jag och min partner hade sex och använde att föremål (en avlång massagoljeflaska, med lite vass kant) för att det skulle bli lite roligare. Det var skönt, men sen började det blöda. Det gjorde inte ont men det blödde ganska mycket precis efteråt, det var tre dagar sedan och flytningarna är fortfarande blodiga. Vad ska jag göra? Läker det av sig själv? Är det farligt?

Du har troligen fått ett sår på slemhinnan. Det kan ta någon vecka för såret att läka och det brukar läka av sig själv. Eftersom det är slemhinna precis som i munnen så kan blir det inte någon sårskorpa som hindrar blödning. Om blödningen minskar hela tiden och sedan upphör så är det ingen fara, men om det börjar blöda mer så kan du behöva kontakta en gynekolog för att få hjälp med att stoppa blödningen. Det är bra att låta slidan vila under läkningsprocessen, det vill säga inte ha penetrerande samlag - annat sex går såklart bra.

Tänk på att slemhinnorna är känsliga för vassa föremål. Om du i framtiden vill fortsätta använda föremål för att öka din njutning, kan det vara bra att köpa en dildo eller liknande. Det finns dildor ialla möjliga former, färger och storlekar. De behöver inte nödvändigtvis se ut som en penis. Vissa går att använda i vatten, några vibrerar och andra inte. För mer information gå till RFSU:s webbshop

Fler frågor och svar i Frågelådan