Till sidans huvudinnehåll

Jag får aldrig upp den vid rätt tillfälle

Jag har problem med erektionen. Jag får stånd, så det är inte det, men precis när vi ska ha samlag så "dör" den. Vad är det för fel?

Detta är självklart jobbigt, men det mycket vanligt! När man har sex, särskilt med personer man gillar, vill man göra bra ifrån sig. Man kan till och med bli rädd för att göra fel, och göra bort sig inför den personen som man gillar så mycket. Att vara nära andra människor kan kännas riskabelt och rädslan för hur det ska gå kan göra att män får erektionsproblem. Har man fått det en gång blir man lätt rädd för att det ska hända igen, vilket gör att man absolut får svårt med erektionen.

Om du har erektion när du onanerar behöver du inte vara orolig. Ett sätt att hantera problemet är att ni bestämmer er för att ha sex men inte samlag. Smek och tillfredsställ varandra på olika sätt men strunta i samlaget ett tag. Då gör det ju inget om den är lite slak, det kan vara skön sex ändå.

Stress, snusning och rökning kan påverka ståndet negativt. Gör du något av detta så är rådet att sluta. Vill du prata med någon om ditt problem, vänd dig till en ungdomsmottagning eller till en urolog.

Fler frågor och svar i Frågelådan