Till sidans huvudinnehåll

Jag fick inte stånd

Jag har varit tillsammans med samma tjej i ett år. Vi har haft jättebra sex ända sen vi blev ihop och det har aldrig varit några problem. Men sen en vecka tillbaka har ståndet försvunnit efter det att jag haft erektion ett tag. Vi har inte kunnat fullborda samlaget. Varför händer detta?

Det är svårt att svara på utan mer information men det är vanligt att man då och få får erektionsproblem (alla män har detta någon gång). Ofta beror det på att man en gång inte fått erektionen och då blir man osäker och orolig och då händer det igen. Försök att inte tänka på det och strunta i om den är lite slak. Fortsätt att smeka din partner utan att känna krav på samlag så ska du se att erektionen kommer tillbaka.


Det som också kan påverka förutom oro är stress, nikotin (rökning och snusning) samt sociala faktorer. Om du har erektion vid andra tillfällen, till exempel på morgonen eller vid onani så är det inte något kroppsligt fel på dig.
Det är också viktigt att man är lyhörd för sin egen lust. Erektionsproblem kan förstås även hänga ihop med att man inte är tillräckligt upphetsad.

Fler frågor och svar i Frågelådan