Till sidans huvudinnehåll

Varför blir mitt stånd aldrig riktigt hårt?

Jag har några frågor angående min erektion. Det är nämligen så att min penis aldrig blir tillräckligt styv. Det går i princip att böja på den även när den är som hårdast. Den hänger också ner längst fram, det är liksom ingen styrsel i den. Ibland har jag svårt att "komma in" eftersom den viker undan. Den har aldrig varit speciellt hård, men nu när jag fått stadigt förhållande känner jag att jag inte får ut all den kapacitet jag vill. Undrar vad man kan göra åt detta?

Du har inte någon bra erektion och du har aldrig haft det. Det kan vara olika saker som spelar in och det behövs lite mer information för att du ska få hjälp. Det krävs en undersökning och bakgrundsfakta. Om du bor i Stockholmstrakten eller i Malmö så kan du beställa en tid på RFSU-kliniken. Om du bor på annan ort i landet så kan du besöka en urolog eller en sex- och samlevnadsmottagning, där kan de erektionsproblematik.

Om du stressar, snusar och/eller röker kan detta påverka ståndet negativt. Om du gör du något av dessa tre saker så är rådet att sluta.

Fler frågor och svar i Frågelådan