Till sidans huvudinnehåll

Värken gör att sexlusten försvinner

Jag har rätt mycket värk i kroppen nu och det gör att jag inte kan njuta av sex på samma sätt som tidigare. Det är lätt att det onda tar över och att lusten då försvinner. Då kan det ta rätt lång stund innan jag kommer igång igen. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att inte hamna där.

Hej, Om du har mycket ont i kroppen så försök att välja en ställning som fungerar bättre utifrån hur din kropp fungerar. Sex kan man ha på många olika sätt och det är bra att välja en sexställning och en sexteknik som inte belastar kroppen just där du har mycket värk. Det gäller både vid onani och om du har sex med en partner. Det gäller ju förstås samtidigt att hitta en ställning som ger dig den beröring och njutning som du just då vill ha. Att prata med varandra under sexet blir då extra viktigt.

Om smärta som gör sig påmind under sexet så kan förstås det påverka den sexuella lusten negativt i stunden, precis som du själv skriver. Ibland kan man behöva ta smärtstillande medel före sex så att det blir lättare att koncentrera sig på det njutningsfulla. När man har värk kan det också kännas skönt med värme. Testa att börja med en varm dusch eller ett bad för att mjuka upp kroppen. Badrummet är också ett bra ställe för att ha sex på. Att använda sexleksaker, exempelvis vibratorer, kan öka njutningen. Sexleksaker kan också göra att den fysiska ansträngningen minskar.

Fler frågor och svar i Frågelådan