Till sidans huvudinnehåll

Min särbo har svårt att få utlösning

Min särbo sedan några år tillbaka har det svårt med sin utlösning. Han får jobba ordentligt eller så stimulerar jag honom oralt och med handen efter samlaget. Då kan det gå. Efter samlagen har han ont några dagar i förhuden och det ömmar när han ska kissa. Problemet har han haft i hela sitt liv. Finns det något man kan göra? Erektionen är det inget fel på.

Svårighet att få utlösning kan bero på olika anledningar och det är svårt att svara på varför det är så för just din partner. Det bästa är om din partner själv ringer till vår sexualrådgivning på telefon 08 – 692 07 70 och pratar med personalen där.

Att man inte får utlösning kan, som sagt, bero på olika saker. Till exempel oro eller att man inte har så mycket känsel i penis. Oro kan bero på allt från rädslan att bli pappa till allmän oro att inte duga till. Lusten kan också påverka, stressar man mycket så kanske man inte har så mycket lust.

Att inte ha någon känsel i penis kan bero på att man är omskuren och att huden på ollonet blivit så tjock att det krävs mer stimulering. Det kan även bero på nikotinet man får i sig vid rökning och snusning. Nikotin täpper igen blodkärlen i penis vilket kan ge känselbortfall.

Som du märker så finns det massor av olika anledningar till detta. Därför bör din särbo, om han anser att det är ett problem, hör av sig till RFSU:s sexualrådgivning. Kanske så att själva utlösningen inte är så viktig i sig för din partner? Prata med honom och försök att svara på varandras frågor.

Fler frågor och svar i Frågelådan