Till sidans huvudinnehåll

Sex = skönt?

Jag och min pojkvän har sex, men det som frustrerar mej är att det inte känns som jag trott att det ska. Det är inte så skönt som jag tänkt mej - gör vi något fel? Det är bara lite skönt, men det är liksom aldrig nära en orgasm. Jag älskar min pojkvän så otroligt mycket och älskar att ha honom så nära, men för mej är det skönare när han rör vid klitoris, än själva sexet. Hur gör jag för att det ska bli skönare? Ska man prova annorluna ställningar? Är det meningen att man ska röra klitoris vid sexet, eller är det något annat som ska vara skönt?

Det du beskriver är väldigt vanligt. Att ha sex och samlag är att ha en närhet som i sig känns skönt och tillfredställande men som inte nödvändigtvis ger orgasm och annan tillfredställelse. Klitoris är den känsligaste delen av ditt kön eftersom där finns många nervtrådar på en liten yta. Genom att smeka och stimulerar ökas möjligheten att få orgasm. Dessutom - ett samlag är inte samma sak som sex, även stimulering av klitoris med mera är sex.

Att få orgasm enbart vid vaginala samlag är något som tjejer/kvinnor inte alltid får, eftersom slidan inte alltid är så känslig för beröring. Sex kan också vara en träningssak och med mer kunskap om sig själv och hur den egna kroppen fungerar så är det lättare att njuta och få orgasm. Även om samlag inte leder till orgasm så kan det kännas skönt att ha samlag. Att smeka och stimulera klitoris före/under/efter samlaget, gör ofta det sköna skönare och ökar chanserna att få orgasm.

Fler frågor och svar i Frågelådan