Till sidans huvudinnehåll

Två orgasmer på 15 år

Jag har bara fått orgasm två gånger i mitt liv. Nu har jag ett underbart förhållande sedan ett år tillbaka, och har inte fått orgasm. Jag blir överstimulerad på klitoris och vet inte hur jag ska hantera det. Hjälp! Är det något psykiskt fel på mig? PS, jag onanerar inte.

Du har erfarenhet av att ha fått orgasm vid två tillfällen, kommer du ihåg vad du/ni gjorde då som framkallade orgasmen? Någon speciell stimulering eller ställning som gjorde det möjligt?

De flesta kvinnor har förmågan att få orgasm, men man kan behöva finna knepen för att komma dit. Att "jaga" orgasmen kan ge negativ effekt, man tänker så mycket på att få orgasm att man glömmer att slappna av och njuta.

Vad innebär det att du bli överstimulerad på din klitoris? Blir det irriterat? Klitoris är den känsligaste delen av könet och därför är det lättast att genom smek/stimulering av den framkalla en orgasm. Men klitoris kan också vara så känslig att det kan kännas skönare att smeka runt om klitoris eller ovanför klitorishuvan, och inte direkt på. Friktionen minskar också om du använder mycket glidmedel. Sedan är det också viktigt att man tillåter sig att följa med i alla starka känslor, att släppa kontrollen.

Du onanerar inte, är det på grund av ovilja att onanera eller för att du aldrig hittat rätt teknik och lust/fantasi för att det skall kännas bra? Är det förknippat med skuldkänslor som påverkar? Om du vill prova onanera så kan ett sätt vara att använda handduschens vattenstråle. Reglera tryck och värme så att det känns bra för dig.

Fler frågor och svar i Frågelådan