Till sidans huvudinnehåll

Hur ska jag kunna sluta sexsurfa?

Det känns som om allt jag gör har med sex att göra på ett eller annat sätt. För något år sedan så började jag dejta tjejer på nätet. Det var skitkul till en början och jag gjorde saker som jag aldrig vågat göra förut. Jag vågade liksom göra mer och mer avancerade saker. Saker som jag inte vågat drömt om tidigare. Men nu känns det som om det enda jag sysslar med är att sitta framför datorn och sexchatta eller kolla porrsidor.

Jag har också börjat kolla på sidor som jag mår dåligt av i efterhand. Det känns inget bra längre och ändå kan jag inte låta bli. Känns lite som om jag inte har någon koll längre. Fast jag bestämt mig för att sluta så fortsätter jag ändå att göra saker som jag mår dåligt av. Varför kan jag inte bara lägga av?

Det är starkt av dig att söka hjälp och det är ett första steg för förändring. En förändring som innebär att du inte tvingas göra saker som i efterhand inte känns bra för dig. Det är svårt att genom frågelådan ge dig den hjälp som du behöver, eftersom att vi inte har möjlighet att prata med varandra i detta forum. Det finns lite olika ställen dit du kan vända dig för att prata vidare om detta. Eftersom jag inte vet vart du bor så har jag svårt att hävisa dig till en mottagning. Det finns lite olika mottagningar i landet. Jag skulle vilja rekommendera dig att ringa till RFSUs mottagning här i Stockholm. Där finns terapeuter som arbetar med rådgivning och som också har god kunskap om olika mottagningar. Telefonnumret till rådgivningen är 08-692 0770 och de har öppet Måndagar 11-12, Tisdagar Onsdagar och Torsdagar kl. 9-10.

Fler frågor och svar i Frågelådan