Till sidans huvudinnehåll

Jag blir deprimerad efter sex

De senaste åren har jag dejtat en massa olika killar. De allra flesta har jag träffat på internet. Jag hade inte så bra sex med min förra kille. Nu älskar jag sex, fast jag känner mig mer och mer deprimerad efter varje sexmöte.

jag vill ju egentligen träffa någon att inleda ett förhållande med. Varje gång försöker jag säga till mig själv att vänta, men så hoppar jag i säng med killen ändå. Just då känns det skönt och mysigt, men efteråt så kommer ångesten. Blir bara ledsen och deprimerad. Varför gör jag så här? Jag måste komma ur detta, annars går jag under!

Du lever ett liv som du inte trivs med och även om du älskar sex, så är det inte så positivt som du tänkt dig trots allt. Det är svårt att via brev ge någon förklaring till vilka motiv som driver dig. Svaret har du sannolikt själv någonstans inom dig.

Däremot så kanske du behöver hjälp att ta reda på dina motiv och må bättre, och för att göra detta bör du vända dig till en rådgivning med sexologiskt kunniga personer. Beroende på var i landet du bor finns det olika ställen att söka. De flesta större städer har en sexologisk mottagning knuten till sjukvården, det finns RFSU-mottagningar i Stockholm och Malmö. Dessutom det finns privatpraktiserande sexologer. Telefonnummer till alla dessa olika ställen kan du hitta i telefonkatalogen.

Fler frågor och svar i Frågelådan