Till sidans huvudinnehåll

Jag kan inte sluta besöka prostituerade

Jag har under flera års tid gått till prostituerade. Kvinnorna har varit i min egen ålder och vi har bara haft vanlig sex – inga konstiga grejer. Men jag har aldrig besökt någon prostituerad kvinna i Sverige eftersom det är brottsligt här. Skulle helt enkelt inte klara av förnedringen om jag åkte dit. Istället har jag rest till länder där det är tillåtet. Dels genom mitt jobb, men jag har också åkt på kortare resor på egen hand och har då tvingats att hitta på en massa lögner för mina vänner. Ekonomiskt är det inget problem, min ekonomi klarar detta. Men det är ett problem för mig med alla dessa lögner. Dessutom, och viktigaste av allt, är att jag aldrig haft sex med någon som inte varit prostituerad. Jag har heller aldrig haft någon kärleksfull relation. Detta har skapat en stor tomhet och sorg. Jag har till och med någon gång funderat på att ta livet av mig. Jag tror att jag använder sex som tröst.

Min fråga är hur jag ska komma ur det här. Eller kanske det är så här mitt liv ska se ut? Varje gång jag besökt en bordell lovar jag mig själv att aldrig göra om det – men sen blir längtan för stark.

Din fråga handlar den sexualitet du har är tillsammans med prostituerade och de olika problem som det innebär för dig. Du beskriver att du saknar kontakt, närhet och en möjlighet att ha en sexualitet tillsammans med en kvinna som inte är prostituerad. Har du funderat över vad orsaken är att du inte gett dig själv möjligheten att skapa en relation med en kvinna som inte är prostituerad? Innebär en relation andra åtagande för dig som du inte behöver ha i förhållande till en prostiuterad kvinna? Har du lätt att knyta sociala kontakter? Är de endast relationerna som innefattar sex och/eller kärlek som är svåra att hantera?

Det är tydligt att du vill förändra ditt beteende men att du av egen kraft inte lyckats. Det vore troligen bra för dig att prata med en sexologiskt kunnig person om detta. Där får du möjligheten att hitta fram till det du av egen kraft inte lyckas med. Beroende på var i landet du bor så finns det lite olika möjligheter. Vid några större sjukhus så finns det sexologiska mottagningar, eller sex och samlevnadsmottagningar. Det finns också privatpraktiserande sexologer som du kan hitta i telefonkatalogen. Du kan också kontakta RFSU-kliniken om du vill ha vidare råd. 

Fler frågor och svar i Frågelådan