Till sidans huvudinnehåll

Min man vill att jag ska vara hans sexslavinna

Min man vill att jag ska vara hans egen sexslav och kuksugarinna. Han vill att vi ska ha ett spel där jag utan att protestera ställer upp på allt som han kräver. Förutom rollspelet där jag är hans slavinna och ska suga kuk på hans beställning så vill han binda mig och sätta på mig ögonbindel och munkavel. Han vill att jag ska tigga och be om att få bli knullad på hans nåder. Han använder inget fysiskt våld, men säger ofta en massa nervärderande ord till mig när vi har sex.

Jag känner inte som han, att det här bara är ett spel, utan jag tycker det känns kränkande och kärlekslöst. Vi har varit tillsammans i många år och har alltid vågat experimentera sexuellt med gruppsex, gummikläder. Men tidigare så tyckte jag om det och kände jag alltid att jag kunde dra en gräns och säga ifrån om jag inte ville fortsätta eller om jag inte ens ville prova något. Han accepterade då mitt nej. Nu kräver han bara mer och mer grova saker och är aldrig nöjd. Det har nu nått en ohållbar nivå. Mer och mer av hans tid går också åt till sex. Att planera för vad vi ska göra, att spela det spel som han vill eller till att porrsurfa. Jag tänker mer och mer på att han är sexmissbrukare och jag känner mig också som en medberoende i detta. Tror ni att det är så? Vad kan jag göra för att förändra vår situation? Min man vägrar nämligen att prata med någon om detta. Han upplever att problemet är mitt – att jag är hämmad sexuellt.

Det här är en lång fråga där du beskriver dina tankar och känslor för ert gemensamma sexliv. I slutänden är det enbart du själv som kan avgöra hur du ska gå vidare, vad du vill göra och hur dina behov och känslor ska respekteras men här kommer några råd.


Det du beskriver av sexuell handling från din mans sida kring dominans och underkastelse är en form av sado-maschocism. I sado-maschocistiska rollspel så är det viktigt med tydliga regler och signaler när någon överträtt en gräns. Även om spelet är dominans och underkastelse så måste överenskommelsen vara skapad i samförstånd. Det som sker måste ske i ömsesidighet även om man intar olika roller.


I ert samliv finns bara en del med, nämligen din mans föreställning och önskemål om hur ni ska ha sex. Det finns ingen ömsesidighet eller respekt för vad du känner och vill. Från början deltog du på andra villkor och hade då möjlighet att sätta stopp. Så ska det givetvis vara. Hur ser du på din begränsning att inte själv styra, är du beredd att ha det så?


Din fråga tyder på att det nu har nått en ohållbar nivå. Du beskriver att du känner dig kränkt och så ska det förstås inte behöva vara. Är det något som du tror att din man kan förstå? Även om han inte är villig att söka upp någon som ni kan tala med om er relation och sexualitet så bör du göra det på egen hand. Du behöver stöd också för egen del. Hjälp att sortera tankar och känslor och redskap i hur du kan gå vidare.

Du befarar att din man hamnat i ett sexmissbruk, vilket är svårt att svara på. För att kunna göra det krävs samtal med din man för att se hur han ser på sitt liv och sina behov. Det finns olika definitioner kring vad som är ett missbruk, så därför krävs det fördjupade samtal med personen i fråga kring detta.

Fler frågor och svar i Frågelådan