Till sidans huvudinnehåll

Finns det en tjock kondom som gör mig mindre känslig

Jag undrar vilken som är den tjockaste kondomen på svenska marknaden. Jag vet att eran Grande är 0,07mm, men finns det nån som är ännu tjockare? De vore bra att ha en tjockare så man kan hålla på längre. Har ni några andra tips på hur man kan "hålla" sig längre?

Grande är med sina 0,07 mm den tjockaste kondomen i Sverige.

Att träna upp för tidig utlösning är något man kan göra tillsammans, nedan följer några olika knep:
Ett annat sätt är att du kan träna upp din förmåga att fördröja din utlösning. Gör så här när du onanerar: När du känner att du väg att komma stannar du upp, vänta tills upphetsningen lagt sig och ståndet kanske minskat något. Därefter fortsätter du tills du åter är på väg att komma, då du gör ett nytt avbrott. Upprepaa detta ett antal gånger tills du slutligen kommer. När du tränat på detta några veckor kommer du att känna att du behärskar din utlösning lite bättre. Ha tålamod!

  • Klämmetoden går i princip ut på samma sak men kräver partnerns medverkan. Ligg på rygg och låt henne hon rida dig. När du närmar dig utlösning kliver hon av och klämmer hårt med tummen över det ställe där strängen på undersidan penis fäster på ollonet. Det gör ont, "signalerna" lägger sig och ni kan börja om. Upprepa detta flera gånger innan du låter utlösningen komma.
  • Några enklare varianter är att onanera innan samlag, eller att göra onanin till en del av förspelet och låt partnern onanera. Den andra utlösningen brukar dröja lite längre, men första utlösningen behöver ju inte vara den sista. Män med din "problematik" har oftast lätt att tända om och få en ny erektion.
  • Vilken metod du än fastnar för är det viktigt att försöka låta bli att se den tidiga utlösningen som ett problem. Det finns en stor psykologisk faktor i företeelsen och risken för att det ska upprepas ökar med oron för att det ska hända igen. Det blir lätt ett "ekorrhjul" där den tidiga utlösningen blir roten till allt ont. Försök att tänka nytt! Prata ordentligt med din partner. Oftast visar det sig att de föreställningar man har om hennes inställning faktiskt inte stämmer. Oftast handlar det om ens egen rädsla för att inte duga.

    Hur du än gör, glöm inte bort dig själv i sammanhanget. Njut maximalt den korta tid det varar!

    Fler frågor och svar i Frågelådan