Till sidans huvudinnehåll

Jag har testat stop-start-tekniken, men den funkar inte på mig

Jag har problem med för tidig utlösning. Jag har testat att avbryta och knipa men det funkar inte. Har testat det mesta men det vägrar att bli bättre. Nu har jag träffat en ny tjej och jag är nervös för hur det kommer att bli när vi har sex med varandra. Kan det här med för tidig utlösning bero på jag får stånd väldigt lätt eller att mitt ollon är extra känsligt? Vad kan jag göra åt detta?

Tidig utlösning är en av de allra vanligaste sexologiska frågeställningen bland heterosexuella män. Det finns olika metoder som man kan testa. Här är några alternativ.

  • Var helt passiv. Fokusera dig på njutningen, var objekt och låt din partner stå för agerandet. Att du får din utlösning innebär ju inte att föreställningen är slut. Ni kan turas om att tillfredsställa varandra. Den gemensamma orgasmen är i mångt och mycket en myt! Att nå dit kan ta lång tid. Huvudsaken är att ni bägge är nöjda när ni slutar.
  • Samlagsförbud. Då gör ni en gemensam överenskommelse att ni under en viss tid inte har samlag när ni har sex. Den för tidiga utlösningen blir i detta fall inget problem eftersom den oftast är förknippad med samlaget.
  • Onanera innan samlag, eller gör onanin till en del av förspelet och låter partnern onanera. Den andra utlösningen brukar dröja lite längre, för första utlösningen behöver ju inte vara den sista. Man vet också att män med din "problematik" oftast har lätt att tända om och få en ny erektion. Man skulle faktiskt kunna se den tidiga utlösningen som en förmåga till flera orgasmer under samma samlag! En manlig variant på den kvinnliga multiorgasmen.
  • Fler frågor och svar i Frågelådan